Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Black Door: Pomar Sidra Especial

Viuda de Angelón: Pomar Sidra Especial on asturialainen aito omenasiideri. Kyyseessä on espanjalaisittain mieto, 5% makeahko omenapommi, joka löytyy oikeaoppisesti 75cl pullossa. Tuote on maistettu uudelleen Iso Roobertinkadulle siirtyneessä Black Doorissa.

Ranskalainen siideri

Ranskalaisella siiderillä on pitkä historiansa ulottuen aina 900-luvulle. Vielä tänä päivänäkin useat siideritalot valmistavat perinteisin menetelmin aitoa omenasiideriä: vettä, hiivaa tai sokeria ei siidereihin lisätä. Suosittelen tutustumaan!