Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Vuokatin omenasiideri

Vuokatin viinitilan siideri tehdään Suomen pohjoisimman omenatarhan omenoista. Pienen viinitilan siideri ei ole huippulaatuista, mutta toisaalta: aromi on hyvin omintakeinen.

Kenelle: kotimaisten pienviinitilojen ystävälle, kepeästä valkoviinistä pitävälle

Luonnehdinta: kevyen viinimäinen, kuivan kirpakka

Ruokasuositus: poronkäristys, vispipuuro

Vuokatin siiderin väri on kalpea, lähes läpinäkyvän vaaleankeltainen. Tuoksussa hapanta omenaa, viinimäistä hapokkuutta ja hieman metsäistä aromia.

Suutuntuma on hyvin kuiva, hieman vetinen, hyvin vahvasti viinimäinen. Dominoivin aromi on kuitenkin puolukkaisuus – puolukkainen (puolukankuori) tulee vahvasti esille myös jälkimaussa.

Vuokatin omenasiideri on parempi kuin useammat viinitilojen siiderit, joita olen maistanut. Kuitenkin: on selvää, että Vuokatin tilan keskiössä ei ole siideri vaan viini. Siideristä puuttuu kunnianhimo.

Siideriä, Kiitos – blogin yksi tehtävistä on tuoda siideri päärooliin – ei ainaiseen sivusijaan, joten pisteetkin ovat alhaiset.

www.vuokatinviini.fi

 

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita