Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Viikon siideritärppi : Sidra   Viuda de Angelón

Maistelemassa asturialaisen Sidra   Viuda de Angelón siideritalon siidereitä Inezissä Tampereella.

Maistettu: Inez, Tampere

Inez – tapasbaari Tampereen sydämessä on Suomen ensimmäinen oikea siideribaari. Olen menossa illalliselle Ineziin syyskuun lopussa, mutta sitä ennen kävin lounaalla.  Lounas koostui tapas- ja salaattipainotteisesta noutopöydästä, jonka kanssa nautin kaksi siideriä, ravintolapäällikkö Kirre valitsi siiderit.

Maistelussa oli Sidra Viuda de Angeleónin siideritalon kaksi siideriä.

Sidra   Viuda de Angelón – Sidra Natural

Hiilihapoton siideri on ihastuttavasti perinteisessä vihreässä pullossa. Kuten olen aikaisemminkin hehkuttanut, tykkään todella paljon  perinteisistä asturialaisista siidereistä perinteisissä pulloissa.  Upea, tumman oranssi väri ja päätä huumaava omenan tuoksu lupaavat hyvää. Maku on intensiivinen, mausteinen, vahvan omenainen, hapot, tanniinit ja omenan makeus ovat todella hyvin balanssissa. Siideristä puskee läpi mahtava navettamaisuus ja maalaissiideriin kuuluva mausteisuus.  Annan siiderille täydet 10 pistettä!

Sidra Viuda de Angelón – 1947

Nimi viitannee siideritalon perustamisvuoteen.  Välittömästi vaikutuksen tekee oikea kaatotapa (korkealta, jotta siideri saa ilmaa) sekä ehdottomasti myös oikeaoppinen matala lasi, joka on vilahdellut blogissani aikaisemminkin. Siiderin väri on syvän kullankeltainen. Tuoksu on yllättävän raikas, vihreät omenat ja omenankukka tuoksuvat. Aromi on täyteläinen, kypsän omenainen, hyvin espanalaistyylinen. Hiilihapottomassa siiderissä maku on todella intensiivinen ja jälkimaku huikean pitkä. Täyden kympin siideri tämäkin!

Jään odottamaan innolla illallistani Inezissä – listalle jäi useita siidereitä, jota en vielä ole maistanut!

 

#aitosiideri #asturialainensiideri #siideriakiitos

http://www.sidraviudaangelonpomar.es/

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita