Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Uusi kotimainen: Ekta Bryggeri Franskis

Tammisaarelaisen Ekta Bryggerin Franskis on kuusi kuukautta tammitynnyrissä kypsennetty aito omenasiideri.  Prosentteja on 5,5% . Siideri on aitoa eli se on valmistettu tuorepuristetusta omenamehusta käyttämällä  – ei tiivisteestä tai viinistä.

franskis siideri

 

Ekta  Bryggeri: Franskis

Mistä; Pien olutkaupasta 75cl  11.90€

Kenelle:  kokeilunhaluiselle illanviettoon tai ruokapöytään

Kotimaisessa siiderikentässä tapahtuu: uusia siideritaloja on perustettu useita. Yksi näistä on . Ekta Bryggeri, joka  toimii  vapaapalokunnan tiloissa Tammisaaressa –  samoissa tiloissa perinteinen Hultmanin panimo pani oluttaan aina 60-luvulle saakka. En ole onnistunut saamaan käsiini siideripanimon edellisiä tuotteita Pallaa ja Fipeliä – nämä siiderit kun menivät aika lailla paikalliseen myyntiin. Onneksi nyt uutta tuotetta Franskista on saatavilla PIEN – myymälöistä: ja sellainen tietenkin oli heti kotiutettava.

 

Franskiksen tuoksussa  on ihastuttava oikean omenan tuoksu. Myös hiivaisuus tuntuu nenään. Maku on kuiva, hyvinkin hiivainen, kypsää, hieman normandialaistyylistä omenaisuutta tuntuu taustalta. Jälkimaku on lyhyt   Tammisuus ei tule vahvana – mutta mielestäni se on vain hyvä. Herkän omenan maku peittyisi liiaksi.  Tässä siiderissä on selvästi vielä kehitettävää jotta saataisiin tasapainoinen ja runsasarominen siideri: maku jää hieman vaisuksi ja hiivaiseksi. Kuitenkin – aidon siiderin tuntu on selvä ja varmasti Ekta voi kehittää siidereitään lisää. Suosittelen ehdottomasti maistamaan! Pidän todella paljon myös  isosta pullokoosta – siinäkin on ranskalaista tuntumaa.

 

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita