Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

”Robusti maalaissiideri Asturiasta”

La Pipa kuuluu kaataa korkealta, jotta happea sitoutusi aromiin. Sidreriassa voit kokeilla myös siiderikaatimia, jos vapaalla kädellä kaato ei vielä ihan onnistu.

Zarracina: La Pipa Natural

Missä nautittu: Sidrerían talon siideri, 15€

Kenelle: paikallisia herkkuja arvostavalle

Tarjoillaan: Kokeile galicialaisen Tetilla – juuston kera. AH!

Zarracinan La Pipaa voi maistaa Suomessa vain Sidreríassa. Kuten suurin osa Sidrerían valikoimista, tuomme tämänkin siiderin itse maahan. La Pipa on valmistettu asturialaisista siideriomenoista tuorepuristamalla. Siideri on kypsynyt pähkinäpuutynnyrissä. Se on pullotettu ihastuttavasti perinteiseen vihreään siideripulloon. La Pipa kuuluu kaataa korkealta, jotta happea sitoutusi aromiin. Sidreriassa voit kokeilla myös siiderikaatimia, jos vapaalla kädellä kaato ei vielä ihan onnistu.

La Pipan väri on oikeaoppinen: samea, tummahkon keltainen. Tuoksussa maanläheisyyttä, kypsää omenaa.  Siiderin aromit osoittautuvat juuri siksi mitä tuoksu lupailee: maanläheinen, täyteläinen, kypsän omenainen ja mausteinen siideri, sopivasti hapokas, pieni omenan makeuskin löytyy taustalta. Jälkimaku vahvasti hapan. La Pipa ei ole hienostelijoiden siideri – siiderissä maistuu aidosti keskilaatuisuus. Siiderin ei ole tarkoitus olla viimeisen päälle hiottu – vaan jaettavaksi tarkoitettu omenapommi – kenties idea pienestä humaltumisesta takataskussa mukana.

#siideriakiitos #lapipa #zarracina #cider #siideri

la pipa cider
Zarracinan La Pipaa voi maistaa Suomessa vain Sidreríassa.
Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita