Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Pirkka Parhaat: Brut 4,5%

Pirkka Parhaat sarjaan kuuluva aidosta omenamehusta puristettu, kuiva siideri maistettavana.

Pirkka Parhaat Siideri Brut 4,5%

Mistä: K-kaupoista, myös ihan pienistä

Pisteet: 3 1/2

Pirkka Parhaat sarjasta  löytyvä ranskalainen Brut siideri on itse asiassa Val de Rance  – siideritalon valmistama. Kyseessä Bretangen ja Normandian alueen siideriosuuskunta, joka on vuosikymmenten aikana kasvanut hyvin pienestä osuuskunnasta satojen omenatarhojen osuuskunnaksi. Val de Rance siideri on ranskalaisittain edullista bulkkisiideriä, jota viedään paljon ulkomaille ja myydään halvalla marketeissa. Kuitenkin  suomalaisittain Val de Rancen siiderit ovat itse asiassa oikein hyvälaatuisia aitoja siidereitä. Voit ostaa  kuivaa siideriä hieman vahvempana myös ALKOsta omalla Val de Rance nimellä – siitä arvio sitten myöhemmin. Pirkka Parhaat Brut ei ole viinivalmisteinen bulkki, vaan  tuorepuristetusta mehusta valmistettu siideri.

 

Pirkka Brutin tuoksu on yllättävän raikas. Kirpsakkaa omenaa ja aavistus mausteisuutta. Väri on kauniin kullankeltainen. Maku myötäilee tuoksua: miedohko omenan aromi, aavistus vetisyyttä (ehkä laimenettua, jotta kauppavahvuisuus saavutetaan?) , mutta toisaalta puhdas ja raikas maku –   tämä ei ole siideri, jota tarjoaisin juhlapöydässä tai  mutta sen sijaan raikkaana janonsammuttajana tai illalla saunan jälkeen siideri on mitä mainioin! Erityisesti minua ilahdutti se, että bulkkimaineessa oleva Pirkka on tuonut markkinoille aidoista omenista puristetun siiderin. Tällaisia lisää, toivoo Siideriä, Kiitos!

 

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita