Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Papagena: Pure Organic Cider

Papagenan siideri on ilman sokeria luomuomenista valmistettu siideri Itävallasta. Siideritalon omistaja on saanut innostuksensa Irlannista, tämä jopa näkyy ja maistuu hieman siiderissä.

Papagena: Pure Organic Cider, Itävalta

Ostopaikka: Pien, Iso Omena

Hauska yllätys oli PIENen hyllyssä oleva Itävaltalainen siideri! Olen viime aikoina innostunut sakalaisesta ja itävaltalaisesta siiderikulttuurista, joten ilahduin todella positiivisesti!

Papagenan siideri on ilman sokeria luomuomenista valmistettu siideri Itävallasta. Siideritalon omistaja on saanut innostuksensa Irlannista, tämä jopa näkyy ja maistuu hieman siiderissä. Tarjoilulämpötilaksi on suositeltu kuusi astetta.

Siiderin väri on hailakan vaalea. Pullossa on hieman sakkaa. tuoksu omenahilloinen ja makea. Maku on raikas, hapokkuus ja makeus ovat tasapainossa.  Siideri on hieman vetinen, omenahillo toistuu myös maussa hieman epämiellyttävänä. Siideri on myös hieman hiivainen.

Bonusta kuitenkin aidosta omenasta sekä itävaltalaisuudesta! Itävallassa on pitkät siideriperinteet, mutta aivan liian harvoin näemme itävaltalaisia siidereitä Suomessa.

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita