Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Muista ’PUR JUS’, kun ostat ranskalaista siideriä!

Galipette on aitoa siideriä isolla mittakaavalla: siideri on valloittanut laajasti maailmaa ja kauppojen hyllymetrejä.

Galippe / Ranska

Mistä hankittu: Olutkauppa PIEN, Iso Omena

Kenelle: ”karkkikauppashoppaajalle”

Galipette on aitoa siideriä isolla mittakaavalla: siideri on valloittanut laajasti maailmaa ja kauppojen hyllymetrejä. Valmistustapa on kuitenkin perinteinen ranskalainen: käsinpoimitut omenat ja tuorepuristetusta mehusta käytetty siideri.

Galipetten ulkoisen ilmeen on suunnitellut suomalainen firma – tämä bretagnelainen siideri on brändätty nimenomaan kansainvälisille markkinoille – perinteisestä ranskalaislookista ei siis ole tietoakaan. Minä, joka niin oluissa, viineissä kuin siidereissä miellyn aina mitä perinteisempiin pulloihin, suttuisiin, vinoihin etiketteihin ja uskolliseen joka alueen omaan pullotyyliin, olen skeptinen Galippen suhteen: mutta noh, tätä kun voi ostaa kotiin (ja miten vaikeaa Suomessa onkaan ostaa aitoa siideriä kotiin!) – onhan tätä kokeiltava.

Galipetten väri on kaunis, tumman kuparinkeltainen. Tuoksussa selvää ranskalaissiideriä: ylikypsää, nahistunutta omenaa ja maanläheistä aromia. Siiderin maussa ranskalainen tyyli jatkuu: kypsä punaomenaisuus, maalaismaisuus ja samea olemus tuntuvat. Siiderissä on aika miedot hapot ja tiheä pieni kupla, siideri ei ole maata järisyttävä, mutta on tasapainoinen, kypsästä omenasta huolimatta myös melko raikas. Olisin voinut jopa antaa puoli pistettä lisää, jollei pullon ulkoinen ilme olisi ärsyttänyt hieman.

Ja mitä otsikkoon tulee – aidosta siideristä kun on tässä blogissa kyse – PUR JUS ranskalaisen siiderin kyljessä kertoo useimmiten aidosta siideristä.

#galipette #ranskalainensiideri #siideriäkiitos

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita