Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Maistelussa 3Spirit Nude – uusin kotimainen aito siideri

3 Spiritin Nude Cider  on Suomen uusin aidon siiderin valmistaja. Onneksi, koska kotimaisia aidon siiderin valmistajia ei meillä ole turhan monta.

Päivitetty 27.9. Saatavuustietoja muutettu.

Nude Siiderit

Mistä: Muutamat ravintolat kuten Stadin Panimobaari ja Sidreria. Saatavuustietoja myös Nude Ciderin Facebookissa

3 Spiritin Nude Cider  on Suomen uusin aidon siiderin valmistaja. Onneksi, koska kotimaisia aidon siiderin valmistajia ei meillä ole turhan monta. Nude Siideri valmistetaan Paraisilla. Yrityksen taustalla on neljä ystävystä Norjasta, Itävallasta ja Suomesta. Mistään hutiloinnista ei tällä kertaa ole kyse: molemmat yrityksen siiderit kuin nimet, etiketit, nettisivut – ihan kaikki ovat huolellisesti läpimietittyjä. Suosittelen tutustumaan yrityksen tarinaan osoitteessa www.nudecider.fi

Kun kuulin Nude – siidereistä ensimmäisen kerran yrityksen myynnistä ja markkinoinnista vastaavalta Katrin Buchmann-Lenkeriltä, toivoin sydämestäni, että hänen siiderinsä olisivat hyviä (kuten alempaa voit lukea, ne onneksi ovat). Toivoin, koska on mielestäni todella tärkeää saada Suomeen innokkaita edelläkävijöitä, rohkeita tekijöitä jotka uskaltavat liputtaa aidon, puhtaan, kotimaisen siiderin puolesta: siiderin jossa keskiössä on vain yksi: omena. Ja kuten tämän siiderin nimikin kertoo, juuri siitä on 3Spiritin siidereissä kyse: kotimaisesta omenasta, puhtaasti. Siiderin – joka on jotain a i v a n  muuta kuin rahastusmielessä valmistetut mehutiiviste/viini”siiderit”, joita kotimaisilla markkinoilla enimmäkseen nähdään.

Nude Siiderien tuotteita on kaksi: Still ja Sparkling, hiilihapoton siideri ja kupliva siideri.

3Spirit Nude Still: Pullo on kirkas (asia joka ilmeisesti korjaantuu ensi vuonna) ja etiketti erottuu huonosti pullosta – siihen huonot puolet sitten oikeastaan jäävätkin. Hailakan vaaleankeltaisen siiderin tuoksu on vahvasti omenainen. Sama kotimainen, ihanan hapokas, hieman kirpeä omena toistuu myös maussa. Siiderin maku on intensiivinen, pitkä, hapokas, hyvin kuiva. Tanniineja on hyvin vähän, omenan oma makeus ei tule esiin, mutta tämä ei ole virhe: tämä on suomalaista siideriä!  Lapsuuden omenanpuraisu: se on tämän siiderin ydin.

3Spirit Nude Sparkling:   Siideri on hennon vaalea, lähes kalpea. Kuplat ovat tiheät ja pienet: antavat odottaa pirskahtelevaa suutuntumaa. Tuoksu on hapokasta omenaa ja ihanaa omenankukkaa. Maku myötäilee tuoksua: suomalaista hapanta omenaa, pirskahtelevaa kuplivuutta, kuiva, hapokas siideri on todella raikas. Jos laitan silmät kiinni, pääsen laiturinnokkaan, kesäiltaan, kukkien tuoksuun.  Sparkling -Nudeen jään kaipaamaan lisää tanniineja, ehkä ensi vuonna?

Rakas lukijani – suosittelen lämpimästi tukemaan kotimaista pientuotantoa – kokeile Nudea baareissamme – et tule katumaan ja samalla tuet sitä tärkeää aidon siiderin tuotantoa,

*Nude siiderin arvostelun löydät myös syyskuun Olutpostista!

#siideriakiitos #kotimainensiideri #aitosiideri  #ciderby3spirit #nudecider

 

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita
Ville Viljanen
Vieras

Onko tätä oikeasti ollut jossain vaiheesa alkon verkkokaupassa? Mä olen mielestäni kohtalaisen säännöllisesti viime aikoina käynyt katsomassa siiderien listaa, josko vahingossa olisi tullut uutuuksia, mutta en ole tätä nähnyt, eikä ainakaan nyt löydy.

mm
Admin

Hei Ville ja kiitos kommentistasi. Totta tosiaan Nude Ciderin tuotteita ei ole tällä hetkellä saatavilla Alkosta. 3spiritin siiderit löydät Panimobaarista sekä Sidreriasta. Nude Cider myös ilmoittelee aktiivisesti tuotteiden saatavuudesta Facebook-sivuillaan 🙂