Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Lepaan Tärviö 5,3% & unohdetut omenat

Tärviö on ”unohdettujen omenalajikkeiden siideri”. Se on valmistettu Kanta-Hämeen vanhoista omenalajikkeista – ja on ehdottomasti Aito Omenasiideri.

Mistä: Esim Sidreriasta ja Espoon Gallows Birdistä. Vain hanassa!

Kenelle: rutikuivan siiderin ystävälle, kotimaisista siidereistä kiinnostuneelle

Lepaan viinitila on viininteon ja matkailukeskuksen lisäksi ainoa paikka Suomessa, missä viinin- ja siiderin tekoa voi opiskella. Rehevällä tilalla tehdään viinin lisäksi myös tisleitä ja SIIDERIÄ!  Tilan pienet siiderierät on juuri pullotettu ja tankitettu  – sitä saa nyt muutamasta hyvin valikoituneesta ravintolasta pääkaupunkiseudullakin. Tärviö on ”unohdettujen omenalajikkeiden siideri”. Se on valmistettu Kanta-Hämeen vanhoista omenalajikkeista – ja tämä kyllä tuntuu siiderin maussa voimakkaasti. Tärviö on hyvin hyvin kiinnostava siideri: Aito siideri maistuu ja tuoksuu.

Tärviö on käynyt rutikuivaksi – tuoksussa vahvasti kotimainen, kirpeä omena (sellainen pieni, punavaalea omppu – jollaisia lapsena aina haukkasin kerran ja heitin sitten yhden haukun jälkeen puskaan) sekä pieni hiivaisuus.  Aromeissa tuntuu erittäin vahva hapokkuus, hapan ja kuiva siideri tuntuu ikenissä mutta maistuu uniikilta ja jäljittelemättömältä. Jälkimaku on pitkä, viipyilevä, aavistuksen kirpeä.  Jos tämä olisi mikä tahansa muu siideri, arvioisin, että omenasekoituksen pitäisi olla paremmin balanssissa, siideri kaipasi hieman makeaa omenaa pyöristämään makua. Mutta näin en kuitenkaan sano, koska Tärviön hienous on nimenomaan näissä omenissa.

Siidereistä Tärviötä on kanssani ollut maistamassa espoolaisten olutravintoloiden Captain Corvuksen ja Gallows Birdin ravintolapäällikkö Ville Kellokoski. Ville kuvaili erittäin osuvasti Tärviötä näin: ”aitoa kamaa, jonka raikkaudesta tulee mieleen Suomen kesä” – allekirjoitan täysin.

#Lepaanviinitila #aitosiideri #siideri #siideriä #siideriäkiitos

 

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita