Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Kuura Ice – I’m in Love!

Mitä nautin, kun tulen Sidreríaamme? Hyvin usein Kuura Icea – yllättävän helppo yhdistää juustoihin kuin jälkiruokaakin, mutta kuura sopii jäähdytettynä mainiosti myös nautittavaksi sellaisenaan!

Kuura Ice Cider

Kuura Ice Cider, 11 %

Kenelle: jälkiruokaviinin ystävälle, hifistelijälle, makean ystävälle, vaativalle maistelijalle

Luonnehdinta: jälkiruokaviinimäinen, kompleksinen SUURI siideri

Ruokasuositus: vahvat juustot, Tarte Tatin, osterit.

Fiskarsilainen Kuura on yksi parhaimmista suomalaisista siideritaloista. Kuura on toiminut aikaisemmin Rekolan panimon tiloissa, mutta sittemmin hankkinut Fiskarsiin ihan omat tilat. Kuuraa johtaa Petri Halmetoja, joka kertoi kesällä Fiskarsiin aukeavan myymälän, josta Kuuran tuotteita saa.

Ice Cider – jääsiideri, on alun perin kanadalainen, moderni siiderityyli. Perinteisesti omenat jäätyvät puuhun, kevään sulaessa niistä puristetaan mehu, ja käytetään pitkään. Yhteen pulloon kuluu valtavasti omenoita, joten Ice Sider on usein kallista.

Kuura Ice Cider & young love

Aitoa siideriä Suomesta

Kuura Ice Cider valmistetaan kesän kypsyttämistä omenoista loppuvuonna tuorepuristetusta mehusta, joka jätetään jäätymään pakkassäähän talveksi. Keväällä mehu sulatetaan ja maukkain aines otetaan talteen. Hiljaisella käymisellä ja kypsytyksellä saadaan aikaiseksi intensiivinen jälkiruokaviinimäinen Kuura Ice.

Maistaessani Kuura Icea ensimmäisen kerran jäin sanattomaksi – hyvin harvinaista minulle. Upean intensiivinen, konsentroitunut, makeanhapokas aromi vie mennessään. Tuoksu on tiukan omenainen, jopa hieman siirappimainen. Alkoholin maku ei tule esille ollenkaan, maussa vahvaa hapokkuutta, hunajaista makeutta, konsentroitunutta, vähän käynyttäkin omenaa sekä aavistus kukkaisuutta.

Mitä nautin, kun tulen Sidreríaamme? Hyvin usein Kuura Icea – yllättävän helppo yhdistää juustoihin kuin jälkiruokaakin, mutta kuura sopii jäähdytettynä mainiosti myös nautittavaksi sellaisenaan! Siiderien aatelia – ja oma henkilökohtainen lempparini. Ja vielä kotimaista!

#Kuura #Icecider #aitoasiideriäsuomesta #huippusiideri #sidreria

www.instagram.com/kuura_cider

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita
mm
Vieras

Tätähän on pakko päästä maistelemaan. En ole kovinkaan kokenut siiderien suhteen, mutta joitakin Alkon siidereitä olen kyllä testannut – lähinnä Ecussonia (ei taida olla aitosiidereitä heidän tuotteensa?)

mm
Editor

Ecusson ei tosiaan ole aito siideri laisinkaan. Kannattaa piipahtaa olutkauppa PIENeen – sinne on meiltä tulossa juuri myyntiin loistavia Le Brunin ranskalaisia siidereitä! Ja tervetuloa toki myös Sidreríaan Merimiehenkadulle, jossa kymmeniä erilaisia siidereitä.