Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Black Door: Pomar Sidra Especial

Viuda de Angelón: Pomar Sidra Especial on asturialainen aito omenasiideri. Kyyseessä on espanjalaisittain mieto, 5% makeahko omenapommi, joka löytyy oikeaoppisesti 75cl pullossa. Tuote on maistettu uudelleen Iso Roobertinkadulle siirtyneessä Black Doorissa.

Viuda de Angelón: Pomar Sidra Especial

Missä kokeiltu: juuri uudelleenauenneessa Black Doorissa Iso Robertinkadulla – iso pullo 19€

Kenelle:  jaettavaksi  makean siiderin ystävälle

Minä pidän erityisen paljon asturialaisista siidereistä. Valiettavan harvoin niitä on Suomessa saatavilla.  Black Doorin avajaisissa vilkaisin ensimmäisenä siiderilistaa:  maineikkaan Viuda de Angelón Pomar Sidra pisti silmään  – kerrankin yksi asturialainenkin siideri valikoimissa!

Viuda de Angelónin siidereistä olen kirjoittanut aikaisemminkin. Esimerkiksi Tamperelainen Inez tarjoaa niitä valikoimissaan. Angelón valmistaa aidot siiderinsä perinteitä kunnioittaen: omassa omenatarhassa kasvatetaan parhaat lajikkeet jotka poimitaan käsin. Mehu puristetaan ja siideri kypsytetään pähkinäpuutynnyreissä.

Espanjalaiselle siiderille 5% alkoholia tarkoittaa usein makeahkoa siideriä. Niin myös tässäkin tapauksessa. Pomar Sidra on makea, kupliva ja melko kepeä siideri. Ehdottomasti kevyin mitä tältä siideritalolta olen maistanut.   Omenaisuutta on runsaasti, niin kuin espanjalaiseen siideriin kuuluu. Maku on kuitenkin yllättävän tunkkainen, lähes imelä: tämän siiderin kanssa pitäisi ehdottomasti syödä jotain: vaikkapa juustokakkua tai leivonnaisia.

Hauska yksityiskohta muuten: tätä tuotetta (samoin kun vastaavaa edustamani päämiehen  El Gaiteron White Labelia 4,5%) kutsutaan Espanjassa alkoholittomaksi siideriksi.  Gaitero esimerkiksi suosittelee internet-sivuillaan  nauttimaan tällaista tuotetta jos on raskaana. Verrata voisimme Suomeen, jossa 5% alkoholia ei ole saanut myydä edes ruokakaupoissa vielä vuonna 2017. Erilainen on kyllä suhtautumineen alkoholiin näissä kahdessa maassa! Törmään tähän kyllä usein työssäni.

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita