Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Asturialainen vientisiideri testissä!

Asturialaiset aidot siiderit ovat perinteisesti hiilihapottomia, navettamaisia, robustin omenaisia siidereitä, jotka tarjotaan isoista vihreistä pulloista ja kaadetaan korkealta.

El Gaitero: Spanish Cider 5,5%

Saatavilla: Stadin Panimobaari, Sidrería, Inez Tampere, Alkon verkkokauppa

Kenelle: henkilölle, joka on juo mielellään bulkkisiidereitä mutta on valmis kokeilemaan parempaa

Luonnehdinta: kevyesti hiilihapotettu, raikkaan omenainen, puolikuiva AITO omenasiideri

Ruokasuositus: Espanjalainen Cabrales – juusto!

asturialainen aito siideri el Gaitero
El Gaitero, tunnettu kaikkialla maailmassa.

Asturialaiset aidot siiderit ovat perinteisesti hiilihapottomia, navettamaisia, robustin omenaisia siidereitä, jotka tarjotaan isoista vihreistä pulloista ja kaadetaan korkealta. Asturialaiset siideripanimot tekevät kuitenkin aitoa omenasiideriään myös vientiä varten. El Gaiteron Spanish on juuri tällainen siideri – Euroopan markkinoille suunnattu pieni pullo ja hiilihapotus saavat minut hieman skeptiseksi. Mutta aivan turhaan.

Hyvin kypsyneet espanjalaiset siideriomenat tuntuvat jo tuoksussa. Maussa tyypillistä espanjalaissiiderin vahvaa hapokkuutta, kypsää omenaa, kevyttä jälkimakeutta. Puolikuivan siiderin makeus on tasapainossa hapokkuuden kanssa. Laadukkaat siideriomenat tuntuvat jälkimaussa. Aloittelijan siideriksi mainio, sopii erinomaisesti myös ruokajuomaksi.

www.sidraelgaitero.com

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita