Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Jeva on  aito siideri – se on valmistettu vuoden 2015 omenoista, mukana virolaisen ompun lisäksi myös liettualaisia omenoita. Käyminen on kestänyt kahdeksan kuukautta, ja siideri on käynyt aivan kuivaksi.

Peenjoogivabrik Nudist: Jeva

Viro, Tallinna

Aito siideri

PISTEET: 7 1/2

Kävin vierailulla Siidrimajassa Tallinnassa, josta mukaani tarttui toki runsaasti siidereitä testattaviksi. Itse siiderikaupasta kirjoitan TÄÄLLÄ,  ja blogissani tullaan maistamaan muutama siideri, josta ensimmäisenä testissä Tallinnalainen Peenjoogivabrik Nudistin  Jeva.

Jeva on  toki aito siideri – se on valmistettu vuoden 2015 omenoista, mukana virolaisen ompun lisäksi myös liettualaisia omenoita. Käyminen on kestänyt kahdeksan kuukautta, ja siideri on käynyt aivan kuivaksi.

Siideri on testattu etiketinmukaisesti, eli kylmänä ja maljamaisesta lasista.

Jevan väri on hyvin kaunis, tumman kullankeltainen ja kirkas. Tuoksussa normandialaistyylistä siideriä: kypsää omenaa, hieman hiivaisuutta, tuoksu on voimakas.  Maku on kuiva,  hyvin raikas, tiheät kuplat kihelmöivät hieman suussa, hedelmäisyys on erittäin hyvä,  jälkimaussa voimakas, kirpeä happamuus. Siideriin jäisin itse kaipaamaan omenan omaa makeutta, minulle tämä on hieman liian hapan. Ranskalaistuoksusta huolimatta maku on selvästi eestiläinen. Vaikka pullon muoto ei miellytä minua, olenhan tylsyyteen asti klassinen mimmi, pullon muoto ja etiketti itse asiassa sopivat tälle siiderille erinomaisesti. Myös koko – 250cl – on sopiva maisteluun.

 

www.siideriakiitos.fi

www.nudistdrink.com

#peenjoogivabrik #siideriakiitos #aitosiideri #eestisiider

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita