Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Ihastuttava ranskatar: Aval

Ranskalaissiideri AVAL ihastuttaa aidolla maalaismaisuudellaan!

Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran tasting: kotimaiset siiderit

Maistelimme seuran kanssa & erinomaisessa seurassa kotimaisia aitoja siidereitä viidestä eri siideritalosta. Teemana oli testata siiderit, jotka ovat  saaneet Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran myöntämän aidon siiderin sertifikaatin.

Black Door: Pomar Sidra Especial

Viuda de Angelón: Pomar Sidra Especial on asturialainen aito omenasiideri. Kyyseessä on espanjalaisittain mieto, 5% makeahko omenapommi, joka löytyy oikeaoppisesti 75cl pullossa. Tuote on maistettu uudelleen Iso Roobertinkadulle siirtyneessä Black Doorissa.

Alkon valikoimista: Abavas Premium Brut

Abavas – panimo sijaitsee Latviassa, Abava-joen läheisyydessä. Kyseessä on latvialaispariskunnan kunnianhimoinen artesaanipanimo, jossa valmistetaan siiderin lisäksi myös viiniä ja likööreitä. Baltian maat ovatkin yhä enemmän kunnostautuneet käsityömenetelmin valmistettujen siiderien tekemisessä. Yksi parhaista Latvialaisista siideritaloista!

franskis siideri

Uusi kotimainen: Ekta Bryggeri Franskis

Tammisaarelaisen Ekta Bryggerin Franskis on kuusi kuukautta tammitynnyrissä kypsennetty aito omenasiideri.  Prosentteja on 5,5% . Siideri on aitoa eli se on valmistettu tuorepuristetusta omenamehusta käyttämällä  – ei tiivisteestä tai viinistä.

Sidreríaan lasilliselle

Siideriä kiitos! Afterworkeilla Sidreríassa ja maistelussa Trabanco Natural hanasta.

Papagena: Pure Organic Cider

Papagenan siideri on ilman sokeria luomuomenista valmistettu siideri Itävallasta. Siideritalon omistaja on saanut innostuksensa Irlannista, tämä jopa näkyy ja maistuu hieman siiderissä.

Jeva on  aito siideri – se on valmistettu vuoden 2015 omenoista, mukana virolaisen ompun lisäksi myös liettualaisia omenoita. Käyminen on kestänyt kahdeksan kuukautta, ja siideri on käynyt aivan kuivaksi.