Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti usean vuoden kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa, Sidreriassa ja alan tapahtumissa

Sidreríaan lasilliselle

Siideriä kiitos! Afterworkeilla Sidreríassa ja maistelussa Trabanco Natural hanasta.

Papagena: Pure Organic Cider

Papagenan siideri on ilman sokeria luomuomenista valmistettu siideri Itävallasta. Siideritalon omistaja on saanut innostuksensa Irlannista, tämä jopa näkyy ja maistuu hieman siiderissä.

Jeva on  aito siideri – se on valmistettu vuoden 2015 omenoista, mukana virolaisen ompun lisäksi myös liettualaisia omenoita. Käyminen on kestänyt kahdeksan kuukautta, ja siideri on käynyt aivan kuivaksi.

Pirkka Parhaat: Brut 4,5%

Pirkka Parhaat sarjaan kuuluva aidosta omenamehusta puristettu, kuiva siideri maistettavana.

Aitoa siideriä vaativaan makuun: Pomarina  Natural

Pomarina on El Gaiteronkin omistavan Valle, Ballina y Fernándesin DOP-suojattu premium-tuotemerkki. Omenalajikkeet ovat huippulaatuisia ja vain parhaat omenat poimitaan puristimeen. Tuotteita on kaksi: Pomarina Brut ja Pomarina Naturel, eli hiilihapoton siideri.

Ei mikään tavallinen natural: El Gaitero Natural Cider

El Gaiteron siideritalosta Villacosasta tuleva Natural siideri on heidän vakiovalikoimansa ainoa hiilihapoton siideri. Mikään perinteinen asturialainen vahva-arominen siideri tämä ei ole, vaan pikemminkin hienostunut, kevytarominen ja omintakeinen siideri. Pullon muotokin viittaa modernimpaan otteeseen: El Gaiteron tyyliin perinteisestä pullomallista on luovuttu, ja tilalla on kapeakaulainen, Gaiteron oma pullomalli.

el gaitero black label

El Gaitero Black Label – mikä siideri!

Käsissäni [lue lasissani] on tuore erä El Gaiteron Black Label siideriä vuosimallia 2016. Koko talven pähkinäpuutynnyrissä kuivaksi käynyt, hitaasti kypsynyt Black Label on paras espanjalainen kupliva siideri, mitä olen maistanut. Ja rakas lukija – tarkkaile alkukesästä Alkon verkkokauppaa – tämä tuote on tarjottu myös sinne!

Lepaan Tärviö 5,3% & unohdetut omenat

Tärviö on ”unohdettujen omenalajikkeiden siideri”. Se on valmistettu Kanta-Hämeen vanhoista omenalajikkeista – ja on ehdottomasti Aito Omenasiideri.