Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

Clafouti aux pruneaux eli luumu-siiderivuoka & Lepaan Punakaneli

Clafouti aux pruneaux  -ranskalainen luumu-siiderivuoka  – resepti, olkaa hyvät!

Rakas lukijani!  Suhtaudun todella intohimoisesti ruokaan ja kotioloissa kokkaankin päivittäin suurelle joukolle syöjiä kolmessa sukupolvessa.  Perhepiirissäni on esitetty kysymys, miksi en kirjoita blogissani siiderin ja ruoan yhdistämisestä sekä jaa lukuisia reseptejäni, jossa siideriä hyödynnän. Tärkein ruokaperiaatteeni on se, että herkuttelu, kulinarismi, kaikista parhaimmat ruoat, kaikista parhaimmat  raaka-aineet ja  juuri sopivat ruokajuomat  ovat sallittuja niin usein kuin mahdollista!   Aina kun voin – nautin jotain hyvää. Ja totta kai – rakastan siideriä intohimoisesti ja yhdistän sitä myös ruokaan niin usein kun mahdollista!

Koska rakastan   robusteja maalaisjuomia ja robusteja maalaisruokia, joita on tehty kautta aikain (tätä jaksan aina vaan hokea), on tällä kertaa reseptinä ihanan helppo Clafouti – nyt luumuilla, koska on sesonki, mutta voit käyttää tähän myös  kotimaisia omenoita.

Clafouti aux pruneaux  -ranskalainen luumu-siiderivuoka 

½ kg Kypsiä luumuja (tai mureita kotimaisia omenoita)

½ dl sokeria

1dl laadukasta  vahvaa siideriä

½ vaniljatanko halkaistuna

 

TAIKINA:

 

2 dl  maitoa (mieluiten punaista)

1 dl luumujen liottamiseen käytettyä siideriä

¾ dl sokeria (ruskea käy hyvin myös)

3 munaa

  1. Leikkaa luumut lohkoiksi ja poista kivet. Kaada luumujen päälle siideri ja sokeri ja anna seisoa tunnin.
  2. Lämmitä uuni 175 – asteiseksi
  3. Laita kaikki taikinan ainekset tehosekoittimeen. Valuta luumujen siideriliemi mukaan ja vedä veitsellä mukaan siemenet vaniljatangosta. pyöritä seosta noin minuutin. Voit sekoittaa myös käsin
  4. Voitele sopiva piirakkavuoka ja kaada 2/3 taikinasta vuokaan. Paista paistosta noin viisi minuuttia, kunnes seos on hieman hyytynyt.
  5. Asettele luumut vuokaan varovasti ja kaada loppu taikina luumujen päälle.
  6. Paista uunissa noin tunnin verran. Testaa hammastikulla – kun mitään ei tartu, clafouti on valmis.

Nauti Clafouti espresson ja Calvadoksen tai siiderin kera. Suosittelen kotimaisille luumuille esimerkiksi Lepaan Punakanelia, vahvaa omensiideriä – saatavilla Alkon verkkokaupoista sekä esimerkiksi Arkadian Alkosta.

 

 

 

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita