Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid Viertola

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti vuosien kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa ja alan tapahtumissa

”Asturialaiset siiderit ja juustot – tasting”

Pidin Sidreríassa toukokuun alussa kaksi  asturialaisten siiderien ja niihin täsmäsopivien juustojen tastingia.  Molemmat tastingit myytiin heti täyteen – minua ilahdutti kiinnostus siiderin ja ruoan yhdistämiseen: valitettavan vähän Suomessa puhutaan siiderien yhdistämisestä ruokaan.

siiderit ja juustot – tasting

Asturiassa siiderin kanssa tarjotaan aina jotain syötävää. Yleensä  tapaksia ja lähes aina lautaselta löytyy juustoa.  Siiderien ja juustojen yhdistäminen on itse asiassa todella hauskaa:  parhaaseen tulokseen kotonakin pääsee, jos hankkii  muutaman siiderin tietyltä alueelta ja samalta alueelta myös juustoja. Sitten maistellaan ristiin kaikki tuotteet (jokainen siideri jokaisen juuston kanssa)  ja valitaan parhaat yhdistelmät. Illanistujaisissa voidaan vaikka pitää äänestys!

Tarjolla oli seuraavat  asturialaiset siiderit:

Trabanco: Cosheca Tropia Natural Cider 5,5%  paikallisten tapaan sopii mainiosti Cabrales – juuston kanssa

El Gaitero: Natural Cider 7% miedon maun ansioista loistava pari Tetillan kanssa

Pomarina Natural 7% Pomarinan kanssa käy mainiosti vuohenjuusto, esimerkiksi Ibores

Trabanco – Lagar de Camin 4,5% makea siideri tasoittaa loistavasti Cabraleksen pistävää makua, mutta sopii hyvin myös miedommille juustoille

Arvostelut jokaisesta siideristä tulossa!

 

 

Lisätietoja juustoista:

Cabrales sinihomejuusto asturiasta: Tässä todellinen kulinaristin herkku! Vapaana vuoristossa laiduntavien lehmien, vuohien ja lampaiden maidosta valmistettu hyvin omaperäinen sinihomejuusto. Tuote on DO- alkuperäissuojattu, eli maidon laatua ja valmistustapaa valvotaan tarkasti. Cabrales kypsyy kalkkiluolakaivoksissa 4-6 kk. Cabrales on voimakasarominen juusto – jätä se tastingissa viimeiseksi!

Ibores:  loistava siiderijuusto! 4 kuukautta kypsytetty vuohenmaitojuusto Caceresista.  Juuston kuori sopii syötäväksi, ja on paikallisella paprikajauheella päällystettyä. Vuohet ovat laiduntaneet vapaasti luonnossa ja syöneet vain luonnonlaitumilla. Maidon laadusta ollaan erittäin tarkkoja. DO – alkuperäsuojattu.

Tetilla: Galicialainen  kuukauden kypsynyt tuorejuusto – kermaisen voinen tekstuuri ja pehmeä maku vie kielen mennessään. Nimi viittaa pieneen rintaan, jonka muotoinen juusto on.  Paikallisten korkeasti arvostama juusto on tullut kuuluisaksi myös herkuttelijoiden ja juustoharrastajien kesken!

Tastingissa maisteltuja juustoja sekä muutamaa loistavaa siideriä myy kotiin ostettavaksi El Mercado Vanhassa kauppahallissa!

https://www.elmercado.fi/en_GB

www.elgaitero.com

www.trabanco.com

www.pomarina.com

 

 #siideriäkiitos #siideriä #siideri #cider #tasting #cabrales #asturia #ibores #tetilla #juustotasting #siideritasting

 

 

Jaa artikkeli

Kommentoi

avatar
  Subscribe  
Ilmoita