Ingrid Viertola, Siideriä, kiitos!

’Siideriä, kiitos’ on blogi, joka keskittyy aitoihin siidereihin. Teemme arvosteluita aidoista siidereistä ympäri maailman sekä annamme vinkit siiderin ja ruoan yhdistämiseen. Blogin tarkoitus on lisätä siideritietoutta rennolla otteella ja edistää aitoa siiderikulttuuria Suomessa.
– Ingrid

Ingrid Viertola on olut- ja siiderispelialisti usean vuoden kokemuksella. Voit törmätä häneen mm. Stadin Panimobaarissa, Sidreriassa ja alan tapahtumissa

Alkon valikoimista: Abavas Premium Brut

Abavas – panimo sijaitsee Latviassa, Abava-joen läheisyydessä. Kyseessä on latvialaispariskunnan kunnianhimoinen artesaanipanimo, jossa valmistetaan siiderin lisäksi myös viiniä ja likööreitä. Baltian maat ovatkin yhä enemmän kunnostautuneet käsityömenetelmin valmistettujen siiderien tekemisessä. Yksi parhaista Latvialaisista siideritaloista!

Uusi kotimainen: Ekta Bryggeri Franskis

Tammisaarelaisen Ekta Bryggerin Franskis on kuusi kuukautta tammitynnyrissä kypsennetty aito omenasiideri.  Prosentteja on 5,5% . Siideri on aitoa eli se on valmistettu tuorepuristetusta omenamehusta käyttämällä  – ei tiivisteestä tai viinistä.

Sidreríaan lasilliselle

Siideriä kiitos! Afterworkeilla Sidreríassa ja maistelussa Trabanco Natural hanasta.

Papagena: Pure Organic Cider

Papagenan siideri on ilman sokeria luomuomenista valmistettu siideri Itävallasta. Siideritalon omistaja on saanut innostuksensa Irlannista, tämä jopa näkyy ja maistuu hieman siiderissä.

Jeva on  aito siideri – se on valmistettu vuoden 2015 omenoista, mukana virolaisen ompun lisäksi myös liettualaisia omenoita. Käyminen on kestänyt kahdeksan kuukautta, ja siideri on käynyt aivan kuivaksi.

Pirkka Parhaat: Brut 4,5%

Pirkka Parhaat sarjaan kuuluva aidosta omenamehusta puristettu, kuiva siideri maistettavana.

Aitoa siideriä vaativaan makuun: Pomarina  Natural

Pomarina on El Gaiteronkin omistavan Valle, Ballina y Fernándesin DOP-suojattu premium-tuotemerkki. Omenalajikkeet ovat huippulaatuisia ja vain parhaat omenat poimitaan puristimeen. Tuotteita on kaksi: Pomarina Brut ja Pomarina Naturel, eli hiilihapoton siideri.

Ei mikään tavallinen natural: El Gaitero Natural Cider

El Gaiteron siideritalosta Villacosasta tuleva Natural siideri on heidän vakiovalikoimansa ainoa hiilihapoton siideri. Mikään perinteinen asturialainen vahva-arominen siideri tämä ei ole, vaan pikemminkin hienostunut, kevytarominen ja omintakeinen siideri. Pullon muotokin viittaa modernimpaan otteeseen: El Gaiteron tyyliin perinteisestä pullomallista on luovuttu, ja tilalla on kapeakaulainen, Gaiteron oma pullomalli.